SAÜ’de Siber Güvenlik Zirvesi Gerçekleşti

SAÜ’de Siber Güvenlik Zirvesi Gerçekleşti
17.11.2023
1.416
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu bünyesinde siber güvenlik uzmanlarının katıldığı “Siber Güvenlik Zirvesi” gerçekleştirildi.

SAÜ Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğunun FİGBrands markasının 10. zirvesi olan “Siber Güvenlik Zirvesi” 9 Kasım’da gerçekleştirildi. SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde siber güvenliğin anlatıldığı etkinliğe Prof. Dr. İbrahim Özçelik, Bülent Arsal, Hasan Mutlu ve Şeref Can Özkaya konuşmacı olarak katıldı.

HAVELSAN, STM ve GAİS’in katıldığı etkinlik, Bülent Arsal’ın konuşmalarıyla başladı. Bülent Arsal konuşmasında mesleğe nasıl başladığını ve ilerleyen mesleki hayatını anlattı. Öğrencilere siber güvenlik üzerine konuşma yapan Bülent Arsal, “Standart düşüncenin dışına çıkmak iş hayatında da sizi bir adım öne çıkartır” diyerek aynı zamanda öğrencilere öğütte bulundu.

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Özçelik, siber güvenlik üzerine devam ettirdiği konuşmasında siber güvenlik kritik altyapı, altyapıların güvenliği, kritik altyapı tanıtım, kritik altyapıda elektrik enerji sistemi ve IT ve OT karşılaştırma gibi alt başlıklara değindi.

GAİS Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu ise “Savaşların Yeni Boyutu: Siber Uzay” başlığı altında yaptığı sunumunda savaş tarihini anlatmaya başladı. Hasan Mutlu savaş kavramını anlatmaya başlarken “Savaşın amacı fiziki zarardır. Siber silahın gelişmesi ise kişinin kendi bilgi ve merakına bağlıdır” diye konuştu.

HAVELSAN Platform Güvenliği Teknik Proje Yöneticisi Şeref Can Özkaya ise yine kendi mesleki gelişim sürecini anlatırken öğrencileri sektöre alıştırmaya yönelik konuşmalar yaptı.

Etkinlik sunumların sonunda plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber – Fotoğraf : Selin Işık

 

 
1.416 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.