SAÜ’de Nevruz Coşkusu

21.03.2017

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, Sakarya Üniversitesi tarafından Helikopter Pist Alanı’nda düzenlenen şenlikle kutlandı.

SAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın Esentepe Kampüsü’nde düzenlediği şenliğe Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite yönetimi, akademik ve idari personel, öğrenciler katıldı.

Helikopter pist alanında yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan öğrenciler, renkli görüntüler ortaya çıkardı. Etkinlikte nevruz pilavı ikram edildi ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Nevruzun hem Türk dünyası için hem de Türkiye için önemli bir gün olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geleneksel hale getirdikleri Nevruz kutlamalarını bu yıl da coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Herkesin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.  Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, üniversitemizde de coşkuyla kutlanıyor. Bu coşkunun dalga dalga tüm yurda yayılmasını, Nevruz’un tüm yurtta barış ve coşkuyla kutlanmasını diliyorum” dedi.

21/03/2017 – MA