SAÜ’de Metaverse Zirvesi

SAÜ’de Metaverse Zirvesi
20.04.2022
1.536
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar Topluluğu (SAÜBT) tarafından düzenlenen “Metaverse Zirvesi”nde metaverse oyun dünyası, metaverse-para ilişkisi ve dijital göç konuları konuşuldu.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Gamfed Türkiye Metaverse Kulüp Kaptanı Kerem Yazıcı ve XROXO-XBOTEX CO kurucusu Bünyamin Emeç konuşmacı olarak katıldı. Metaverse 101 ve oyun dünyası konusunda sunum yapan Kerem Yazıcı, metaverse kavramının dünyada kesin tanımlanmış bir kavram olmadığını, ancak günümüzde yeni nesil internet olarak tanımlandığını söyledi. Gelecekte metaverse’ün sınırsız olmasının beklendiğini dile getiren Yazıcı, “Hayatta bir sınırımız yok sonsuzluğa doğru giden bir zaman içerisindeyiz dolayısıyla metaverse’ün sürekli olması bekleniyor. İnsanın kendini izole ederek bambaşka bir evrene geçişi olarak da tanımlanabilir.” ifadelerini kullandı.

“Metaversenin genel özelliği merkeziyetsiz olması”

Metaversenin herhangi bir merkeze bağlı olmadığını söyleyen Yazıcı, “Metaverse de bir tane yöneten yok. Herkes orada bir yönetici gibi aslında. Bütün her şeyin görülebileceği daha şeffaf bir dünya olması düşünülüyor. Etkileşimin ve sosyalleşmenin çok olacağı bir evren olarak tanımlanıyor.” şeklinde konuştu. Bitcoin, NFT (Takas edilemez token), XR (Genişletilmiş Baskı), Avatar, DAO (Merkezi olmayan otonom otomasyonlar) gibi kavramlara değinen Yazıcı, bu kavramların metaverse dünyasıyla ilişkili olduğunu ve gelecekte de bir parçası olacağını söyledi.

Metaverse’ün deneyim katmanı uygulama alanlarından bahseden Yazıcı, bu uygulama alanlarının eğitim, alışveriş, emlak, otomotiv, turizm, spor, reklam, oyun ve oyunlaştırma olduğunu söyleyerek gerçek evrendeki ve metaverse evrenindeki oyun ve oyunlaştırmadan kısaca bahsetti. Metaverse evreninde kendini gençleştirme teorisinin motivasyon olduğunu söyleyen Yazıcı metaverse evreni ile ilgili kapsayıcı bir video izletti.

Metaverse ve dijital göç konusunda sunum yapan Bünyamin Emeç, “Metaverse evreninde bulundurduğunuz cüzdanlarda ya da merkezi borsalarda o varlıkların bir tanesi bile sizde değildir, hepsi o evrenin bir parçası aslında.” ifadesini kullandı.

Kuantum dayanıklı teknolojiler hakkında Ar-Ge çalışmaları yaptığını söyleyen Emeç, bu teknolojilerin bir gün gelişeceğini ve kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Etkinlik hediye çekilişi ve konuşmacılara çiçek takdiminin ardından sonra erdi.

Haber-Fotoğraf: Rabia Uçar
1.536 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.