SAÜ’de Kurumsal Risk Yönetimi Eğitimi

SAÜ’de Kurumsal Risk Yönetimi Eğitimi
16.05.2012
676
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) koordinatörlüğünde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) çalışanlarına kurumsal risk yönetimi konusunda eğitim verildi.

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) koordinatörlüğünde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) çalışanlarına günlük faaliyetlerinde karşılaştıkları riskleri önceden tahmin edip, bu konuda önlem almaya dönük kurumsal risk yönetimi konusunda eğitim verildi. 7 – 15 Mayıs tarihleri arasında yapılan eğitim toplantılarında konun uzmanları tarafından seminerler verildi.

SAÜ Senatosu kararı ile hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren SAÜDEK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba C. Kahveci, “Amacımız, SAÜ çalışanlarının günlük faaliyetlerinde karşılaştığı veya gelecek dönemlerde karşılaşabileceği, hedeflerini gerçekleştirmesini engelleyecek veya fırsatlar yaratacak risklerini analiz ederek ve yöneterek, risklerin olumsuz etkilerinin en aza indirgemek” şeklinde konuştu.

Kurumsal risklerin yönetilmesi ve uygulanması konusunda Türkiye Kalite Derneği (KALDER)’den eğitim aldıklarını belirten Kahveci, toplam kalite politikası gereği bu eğitimleri kurum çalışanlarıyla paylaştıklarını belirtti.

Dört gün süren eğitimler kapsamında SAÜ’de görevli senato üyeleri, kalite elçileri, daire başkanları ve ilgili birimlerin yöneticileri Kurumsal Risk Yönetimi eğitimi aldılar.

Bu kapsamda projenin son günü; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları ve Fakülte Dekanlarından oluşan SAÜ’lü yöneticileri, konunun uzmanlarından bilgi aldı.

16/05/2012 – AB
676 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.