SAÜ’de “Kaymakamlık Mesleği : Deneyim Paylaşımı” Söyleşisi Düzenlendi

SAÜ’de “Kaymakamlık Mesleği : Deneyim Paylaşımı” Söyleşisi Düzenlendi
21.11.2023
831
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından, SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda “ Kaymakamlık Mesleği : Deneyim Paylaşımı “  isimli söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye, SAÜ Rektör Yardımcısı Özer Köseoğlu, Adapazarı Kaymakam Refiki Oğuzhan Yazar, Karapürçek Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, Kaymakamlık sınavına hazırlanma stratejileri, kadın kaymakam olmanın zorlukları ve mesleğin avantajları gibi konulara değinildi.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Özer Köseoğlu, “  Söyleşi programına hoş geldiniz, 20 yılı aşkın bir süredir bu bölümdeyim, burada doktoramı bitirdim. Şu anda Rektör Yardımcılığı görevindeyim, üniversitemizin gelişmesi ve sizlerin daha iyi daha nitelikli yetkin bireyler olarak yetişmeniz için gerçekten gece gündüz uğraşıyoruz. Organizasyonu düzenleyen bölümümüze, katılım gösteren hocalarımıza ve bizleri kırmayıp değerli tecrübelerini bizlerle paylaşacak olan çok kıymetli kaymakamlarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.

Adapazarı Kaymakam Refiki Oğuzhan Yazar konuşmasında, “ Hakimlik, savcılık, kaymakamlık gibi meslekler sınavla gelinebilecek en üst mertebelerdir, avantajları oldukça yüksektir. Sınav sonucunda mülakat süreçleri bulunuyor, burada başarılı olmak gerekiyor” dedi.

Karapürçek Kaymakamı Kübra Baka Kılıç konuşmasında, “ 2018 İTÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum, son yıllarda özellikle 2023 yılında ülke genelinde 100 kişi kadar kaymakam oldu. Bu süreç oldukça zor bir süreç fakat pes etmemek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş depremi sürecinde deprem bölgesinde görev alan Karapürçek Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, “  Deprem sürecinde Türkiye Cumhuriyetinin çok büyük bir devlet olduğuna bir kez daha şahit olduk, ücretsiz olarak giyim, yeme – içme faaliyetlerini çok büyük kitlelere sağladık. Devletimiz var olsun, Rabbim devletimize zeval vermesin” dedi.

Program, öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.


831 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.