SAÜ’de Geçmişten Günümüze Kadının Rolü Konuşuldu

SAÜ’de Geçmişten Günümüze Kadının Rolü Konuşuldu
29.11.2022
612
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM), Kadın Akademisyenler Birliği ve Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği  desteğiyle ‘Tarihte Türk Kadını’ konulu bir panel düzenledi.

Panel, SAÜKAM Müdürü Doç. Dr. Handan Akyiğit’in açılış konuşmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Kadın Akademisyenler Derneği Kurucu Başkanı Muallâ Uydu Yücel “Eski Türklerde Aile Hayatı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Panelin devamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilara Uslu “Osmanlı Devleti’nde İkinci Meşrutiyet’ten Millî Mücadele’ye Kadar Kadınlarımız” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze Türk kadınının sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik, siyaset alanlarıyla birlikte aile hayatında rolünün ve konumunun çok yönlü tartışıldığı panelin  kapanış konuşmasını yapan Doç. Dr. Handan Akyiğit konuşmacılara, öğrencilere ve diğer konuklara katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

 

 

 
612 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.