SAÜ’de e-Girişimcilik Konferansı

18.10.2019

Sakarya Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından “e-Girişimcilik” adlı bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak girişimci Deniz Okumuş katıldı.

“Kendinize sorun; hedefim ne?”

Konuşmasının başında katılımcılara herkesin bir hedefinin olması gerektiğini söyleyen Okumuş, “Henüz bu yaşlarda kendinize bir soru sorun; ‘hedefim ne?’ diye. Bu öyle bir hedef olsun ki, 40 yaşına geldiğinizde, ‘buna değdi’ diyeceğiniz bir hedef olsun. Böylelikle daha rahat yol alırsınız” diye konuştu.

“Vazgeçmemek sizi başarıya götürür”

Vazgeçmemenin kişiyi başarıya götüreceğine vurgu yapan Okumuş, “Vazgeçerseniz kaybedersiniz. Vazgeçmemek sizi başarıya götürür. Girişimci olacaksanız eğer, bir derdinizin olması lazım. Ne olacağınız ile ilgili bir derdiniz. İşte çok farklı bakış açılarını sizlere sunmak için bugün bir aradayız” dedi.

“Kendinize Sorular Sorun”

Bir işe girerken kişinin kendisine, nasıl, niçin, neden gibi sorular sorması gerektiğini de anlatan Okumuş, “Kendinize nasıl sorusu sorduğunuzda cevap alabiliyorsanız, siz ustasınız demektir. Niçin sorusuna ise cevap verebiliyorsanız, siz değerlisiniz. Girişimciler ‘niçin’ sorusunun cevabını verebilen kişilerdir” şeklinde konuştu.

18.10.2019 / Neslihan Açıkgöz