SAÜ’de Deprem Kayıt İstasyonu

26.04.2012

Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yapılan ‘Sakarya Deprem Kayıt İstasyonu’ için 26 Nisan Perşembe günü Saat 13.00’da açılış töreni yapılacak.

SAÜ’de yapılan ‘Sakarya Deprem Kayıt İstasyonu’nun kurulması ile birlikte, Jeofizik Mühendisliği Bölümünde bir ‘Deprem İzleme ve Araştırma Merkezi’ oluşturuldu.

İstasyonda üç bileşen Geniş bant Sismometre ve üç bileşen İvmeölçer cihazı çalışmaktadır.

Deprem Kayıt İstasyonu açılış töreni 26 Nisan Perşembe günü saat 13.00’da SAÜ Esentepe Kampüsü, Saklı Bahçede yapılacaktır.

26/04/2012 – YC