SAÜ’de Atatürk’ü Anma Programı

SAÜ’de Atatürk’ü Anma Programı
13.11.2012
696
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74’ncü yılı dolayısıyla iki farklı ‘Atatürk’ü Anma Programı’ düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı düzenlendi. SAÜ’lü akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74’ncü yılını, SAÜ Esentepe Kampüsü’nde andılar.

10 Kasım’da gerçekleştirilen tören, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın tarafından Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Tören, sirenlerin çalınması ile katılımcıların saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Gençliğimizin Güç ve İlham Kaynağı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74’ncü yıl dönümünde Atatürk’e ve onun bırakmış olduğunu mirasına duyduğu minnettarlığı dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TBMM’nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 74’ncü yılında Türk Milleti ve Sakarya Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ederek zafere ulaştırdığı milli mücadele ile Türk tarihinin altın harflerle yazılı sayfalarını oluşturmuştur. Bu sayfalar, bugün Türk gençliğinin güç ve ilham kaynağıdır. Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok anlayarak ve Mustafa Kemal’in açtığı yoldan yürüyerek Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaktır” dedi.

Dünya Sahnesine Çıktık

12 Kasım’da ise Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma Programı’ SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Selvi “Vefatının 74. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyoruz. Vefatından 74 yıl geçmiş olmasına rağmen onu bizim için hala konuşulur ve tartışılır kılan önemli özellikleri var. Bunların başında şüphesiz ki bütün batı aleminin yok etmek istediği, ortadan kaldırmak istediği bir milleti yeniden ve büyük bir heyecanla bu coğrafyada ayağa kaldırmış olması ve yıkılıp bittiği zannedilen doğduğu topraklara geri gönderileceği beklenen bir milletin yeniden Dünya sahnesine çıkarmış olmasıdır” diye konuştu.

Bugün Ortadoğu’da yaşananları komşu devletlerde ki süreci göz önünde bulundurduğumuzda Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaptıklarının ve inşa ettiklerinin değerinin daha da iyi anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Selvi,  “Onu askeri bir deha olarak cephelerde görüyoruz.  Onu siyasi bir lider olarak mecliste ve parti çalışmalarında görüyoruz. Onu siyasi bir düşünür ve ideolog olarak inkılaplarda görüyoruz. Batının en modern değişim ve dönüşüm sürecini din, inkılap, millet anlayışını okuduğu kitaplardan takip edebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Selvi konuşmasının sonunda, “Bu millet ve devlet ayakta durdukça onun esaslarına ve kurmuş olduğu cumhuriyete sadık kalacak. Sözlerini burada bitirirken onu ve silah arkadaşlarını ve hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Tören, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ‘Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma’ konseri ile sona erdi.

13/11/2012 – YC
696 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.