Sakarya Üniversitesinden 15 Temmuz Etkinlikleri

13.07.2021

Sakarya Üniversitesi 15 Temmuz sonrası teknolojik hamlelerin konu edildiği bir canlı yayın programı düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında şehitler için indirilen 20 hatmin duası da gerçekleştirilecek.

Etkinliklerden ilki olan “15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Millî Teknoloji Hamleleri” konulu canlı yayın Perşembe günü saat 21.00’de kurumun YouTube kanalından (sakaryauni) canlı olarak yayınlanacak. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut’un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan programa konuk olarak Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, siber güvenlik alanının yetkin isimlerinden olan Prof. Dr. İbrahim Özçelik ile enerji depolama alanında çalışmalarını yürüten Dr. Öğr. Üyesi Mahmud Tokur katılacak.

Cuma günü ise Cuma namazının hemen öncesinde 15 Temmuz şehitleri için indirilmiş 20 hatmin duası yapılacak. Gerçekleştirilecek hatim duası programında aynı zamanda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı da günün anlamı ile ilgili bir konuşma gerçekleştirecek. Üniversite yönetiminin de hazır bulunacağı program yapılacak hatim duası ile son bulacak.

Sakarya Üniversitesinin 15 Temmuz ruhunu canlı tutabilme amacıyla yürüttüğü etkinlikler kapsamında yaklaşık bir aydır devam eden 15 Temmuz Afiş Yarışmasında da dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilmiş olacak.