Gök Gürültülü

SAÜ Yükselmeye Devam Ediyor

07.02.2013

Sakarya Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yükselmeye devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında Şubat 2013 verilerine göre 178 basamak birden yükseldi. Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer alan Sakarya Üniversitesi, Temmuz 2012 verilerine oranla büyük bir yükseliş kaydetti.

İspanya’nın en büyük kamusal araştırma kurumu olan İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas = CSIC) bağlı Cybermetrics Laboratuvarları tarafından açıklanan ‘Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda en çok yükselen üniversiteler arasında yer aldı.

Tüm dünyadaki 20 bin üniversitenin değerlendirildiği çalışmada Sakarya Üniversitesi dünya sıralamasında 1125’nci sırada yer aldı. Temmuz 2012 sıralamasında 1303’uncu sırada olan SAÜ böylece 178 basamak birden yükselerek Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer aldı. Sakarya Üniversitesi Türkiye listesinde de 164 üniversite arasından geçtiğimiz 6 ay içerisinde 7 basamak birden yükselerek 25’inci sıradan 18’inci sıraya yükseldi. SAÜ, 2011 yılında dünya listesinde 1659 uncu , Türkiye sıralamasında da 32 inci sırada yer alıyordu.

07/02/2013 – YC