SAÜ Yeni Döneme Yeniliklerle Başlıyor

SAÜ Yeni Döneme Yeniliklerle Başlıyor
16.09.2012
703
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ), 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğretime başlayan yeni birimlerle birlikte öğrenci sayılarının arttığını bu yıl yerleşen 14 bin yeni öğrenci ile birlikte öğrenci sayısının 65 binin üzerine çıktığını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Rektör Elmas, “Üniversitemize nitelikli öğretim elemanı kazandırmak, mevcut elemanlarımızın niteliklerini arttırmak, eğitim öğretimde uluslararası gelişmeleri yakından izlemek, e-öğrenmeyi eğitim öğretimde etkin olarak kullanmak, bilimsel çalışmaları ve toplumsal hizmet faaliyetlerini destekleyip arttırmak temel hedeflerimiz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için yoğun çalışmalarımızı yeni dönemde de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni Ders Müfredatı

Üniversite olarak yeni döneme yeniliklerle girdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Yeni öğretim yılı ile birlikte, eğitim sisteminde geçen yıl tüm birimlerde yapılan akademik iyileştirmeler faaliyete geçiyor. Bölümlerdeki derslerin sayıları, içerikleri, ölçme ve değerlendirmesi, AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) sistemince kredilendirilmesi gibi uygulamalar hayata geçiriliyor. Bütün programlarımızda bu yıldan itibaren bu yeni ders müfredatı ile başlıyoruz. Burada amaç;  öğrencilerin kendi alanlarındaki bilgi becerilerinin yanında başka nitelikleri de kazanmalarına yardımcı olmak.” diye konuştu.

Nitelikli Eleman İhtiyacı Karşılanacak

Bir diğer önemli uygulamanın da üniversite-sanayi işbirliği kapsamında hayata geçirilen ‘3+1 Modeli’ olduğunu dile getiren Elmas “Bu modelle, Meslek Yüksekokullarımızda eğitim gören 4 bine yakın öğrencimizi Eylül ayından itibaren kamu ve özel sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitime göndereceğiz. Bu proje sayesinde yıllarca konuşulan sanayicinin istediği nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasına dönük önemli bir adım atılmış olacaktır.” dedi.

Tıp Fakültesi Sakarya’da

Şimdiye kadar eğitimlerine Kocaeli’de devam eden Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu yıl ilk kez Sakarya’da eğitime başlayacaklarını belirten Rektör Elmas “Tıp Fakültesini yeni katılan akademik personelle birlikte güçlü bir akademik altyapıya kavuşturduk. Morfoloji binasının da tamamlanmasıyla birlikte Tıp öğrencilerinin eğitim öğretimlerine Sakarya’da başlamasının önünde hiçbir engel kalmadı. YÖK’ün son toplantısında aldığı karar doğrultusunda artık Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri eğitimlerine Sakarya’da başlamış olacak.” dedi.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin dünyaya açık, küresel rekabete hazır bireyler olarak yetişmesi için çabalarının devam edeceğinin altını çizen Rektör Elmas, “Yeni açılan barınma ortamları, ders çalışma ortamları ve eğitim öğretimdeki yeni yaklaşımlarla birlikte iyi bir eğitim öğretim dönemi geçireceğimize inanıyoruz” dedi.

16/09/2012 – Haber Merkezi
703 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.