SAÜ Yayınlarından Yeni Kitap: Sanala Veda

04.07.2022

Sakarya Üniversitesi Yayınları, Erciyes Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Derviş Dereli’nin “Sanala Veda: Sosyal Medya ve Dönüşen Dindarlık” kitabını yayımladı.

Sakarya Üniversitesi Yayınları, yayın yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Erciyes Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Derviş Dereli’nin beğeni toplayan “Sanala Veda: Sosyal Medya ve Dönüşen Dindarlık” kitabının yeni baskısı Sakarya Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitapta Dr. Öğr. Üyesi Dereli, internet ve sosyal medya ortamlarının sanal olmaktan çok daha ötesinde olduğunu ileri sürerek, sosyal medyanın gündelik hayatın vazgeçilmez bir gerçekliği olduğunu anlatıyor.

Kitap; gözetim, tüketim, mahremiyet, helal romantizm, paylaşımların fıkhi bağlayıcılığı ve dinî otorite gibi pek çok bağlam etrafında sosyal medya pratikleriyle birlikte dönüşen dindarlığın fotoğrafını ortaya çıkartmaya çalışan bir dijital din sosyolojisi araştırmasıdır.