SAÜ Yayınlarından Yeni Kitap: Göç-Hafıza-Mekân

26.05.2022

Sakarya Üniversitesi Yayınları, Dr. Betül Ok Şehitoğlu’nun hazırladığı “Göç-Hafıza-Mekân” kitabını yayımladı.

Dr. Betül Ok Şehitoğlu’nun hafıza ve mekân ilişkisi bağlamında göçmenlerin yitirilmiş aidiyetlerini, örselenmiş kimliklerini kendi hayat hikâyeleri ve özgül deneyimlerine başvurarak ele aldığı kitabı Göç-Hafıza-Mekân, Sakarya Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Bu kitapta; göç olgusu ve göçün ana aktörü olan göçmenin hafıza ve mekân ilişkisi, mevcut gerçeklikler içerisinde inceleniyor ve yapılan mülakatlar sonucunda elde edilen verilerin analizi, göçmenin hayat hikâyesi ve deneyimleri izleğinde sosyolojik perspektifle yorumlanıyor.