SAÜ Yayınlarından Yeni Bir Kitap Daha

19.07.2022

Sakarya Üniversitesi Yayınları, Ayşe Mahinur Tezcan tarafından kaleme alınan “Kültürel Sermaye ve Akademi: 1980 Sonrası Toplumsal Dönüşümün Türk Akademisindeki Yansımaları” adlı kitabı yayımladı.

Kitabının Sakarya Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanması üzerine İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Tezcan, “İlk kitabımın gönlümde apayrı bir yeri olan Sakarya Üniversitesinden çıkması benim için büyük bir onur ve bayram neşesi. Emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimle.” ifadelerini kullandı.

Kitapta Dr. Ayşe Mahinur Tezcan, toplumsal değişimin kurumsal anlamda akademiye olan etkisi, onun aktörleri olan akademisyenleri ve öğrencileri de dönüştürdüğünü anlatıyor. Kitap; akademisyenlerin kültürel sermaye seviyesi ile akademi, entelektüel, elit, akademik gelenek, akademik özerklik ve ideal akademi kavramlarını değerlendirme biçimi arasındaki ilişkiye odaklanıyor.