SAÜ Tıp Öğrencileri Lise Öğrencilerine Fakülteyi Tanıttı

SAÜ Tıp Öğrencileri Lise Öğrencilerine Fakülteyi Tanıttı
10.03.2020
4.018
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencileri, Altınküre Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerine fakültelerini tanıttı.

Altınküre Fen ve Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe lise öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

“Sınav heyecanını yenmek en önemlisi”

SAÜ Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan Şevval Nur, etkinliğe katılan öğrencilere sınav öncesi yaşanılan heyecanın yenilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Nur, “Hayatımda yaşadığım en büyük heyecanı yaşadım. Başınıza neler gelirse gelsin vazgeçmeyin. Zorluklarla başa çıkmayı başarabilirseniz hayatta başarılı olabilirsiniz. Tıp Fakültesi kazanmak benim en büyük hayalimdi ve elimden gelenin en iyisini yaparak istediğim yeri kazandım. Ben bunu dershaneye giderek değil okuldaki hocalarımın yardımıyla başardım. Maddi zorluklar başarıya giden yolda engel değildir. Siz isterseniz en iyi yerlere gelebilir ve kendinizi kanıtlayabilirsiniz” dedi.

SAÜ Tıp Fakültesini tanıtan Samet Gök, üniversite sınavlarından hangi alanda kaç net yaparak SAÜ Tıp Fakültesinin kazanılabileceği bilgilerini paylaştı. Samet Gök, öğrencilere Tıp öğrencisi olmanın getirdiği avantajlar ve zorluklardan bahsederek, “Sınava hazırlanan her öğrenci iyi veya kötü bir okul kazanacaktır. Ancak hayalinizin peşinden gitmek çok ayrı bir konu. Başarının sırrı hayalinizin peşinden giderek sınavlara rahat bir şekilde girmenizdir. Heyecanınızı yendikten sonra yüksek puan alabilir ve tercih dönemi geldiğinde kafanız rahat olarak istediğiniz yeri tercih edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

“Staj dönemi ile pratik kazanılıyor”

Tıp fakültesi öğrencilerinin staj dönemi ve geçirdikleri süreçlerden bahseden Betül Durmaz ise, “Tıp fakültesi 6 yıllık bir eğitim süreci ile tamamlanır. Bu süreç özünde 3 büyük parçaya ayrılabilir. Temel eğitim dönemi, stajyerlik dönemi ve internlik dönemi. Temel eğitim dönemi tıp fakültesinin ilk 3 yılını kapsar. Bu 3 yıllık temel eğitim döneminde genel hatlarıyla tüm derslerin teorik bilgileri verilir, az da olsa pratik ve laboratuvar eğitimleri yapılır. İnternlik dönemi ise tıp fakültesi eğitiminin son yılıdır. Temel ve staj eğitimleri tamamlandıktan sonra bir yıl boyunca ön hekimliğin yapıldığı dönemdir. Tıp fakültesinde stajlar 4’üncü ve 5’inci sınıfta yapılır. Tamı tamına 2 yıl boyunca staj yapılır. Aslında düşününce bu o kadar da uzun bir süre değil. Bir hastanede yer alan tüm bölümleri düşünün. Bu iki yıllık stajyerlik süresince tüm bu dalların hastalıkları, tanıları ve tedavileri hakkında fikir sahibi olmanız amaçlanıyor. Tabii ki çok detaylı bilim dalları var ve onlar hakkında isteseniz de pek bilginiz olamayacak. Ama bir pratisyen doktorun genel hatlarıyla bilmesi gereken bilgileri 4’üncü ve 5’inci sınıftaki stajlarınız sırasında alıyorsunuz. Tıp alanı çok uzun bir süreçtir ve öğrenilmesi gereken bilgilerle doludur. Eğitim-öğretim hayatınız ve staj döneminizin tamamlanmasının ardından mesleğinize başlayabilir ve insanlık adına faydalı işler yapabilirsiniz” diye konuştu.

Etkinlik, konuşmacılarla soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimiyle sona erdi.

10-03-2020 //


4.018 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.