SAÜ Tıp Fakültesine Çifte Ödül

SAÜ Tıp Fakültesine Çifte Ödül
16.03.2023
1.674
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatoloji ve Algoloji Anabilim Dalı hekimleri iki farklı çalışmaları ile Uluslararası Katılımlı Türk Romatoloji Kongresi’nde iki farklı çalışmada üçüncülük ödülüne layık görüldü.

8-12 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Katılımlı Türk Romatoloji Kongresi’nde Romatoloji Kliniği hekimleri Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, Prof. Dr. Ayhan Kamanlı ve Prof. Dr. Kemal Nas tarafından yapılan ”Psöriatik Artritli Hastalarda Göz Tutulumu ve Klinik Bulgularla İlişkisi: Çok merkezli TRASD-Network Çalışması”  ile Prof. Dr. Ayhan Kamanlı’nın ”Prevalence of cardiovascular diseases and traditional cardiovascular risk factors in patients with rheumatoid arthritis: A real-life evidence from BioStaR  nationwide registry” çalışmaları 120 sunum arasından en iyi araştırma üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Kongrede hem Romatolojik hastalıklar hem de günlük pratikte sık karşımıza çıkan kas iskelet sistemi hastalıkları ayrıntılarıyla tartışılarak, son yenilikler ele alındı ve karşılaşılan problemlere interaktif tartışmalarla çözüm arandı.

Alanlarında deneyimli yerli ve yabancı konuşmacıların yer aldığı paneller, diğer branşlardan akademisyenlerle “uzmanına danış” oturumları, güncel tartışmalı konularda münazaralar, olgu tartışmaları, video sunumları ile zengin bir bilimsel programın yanı sıra Romatoloji ve kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili temel ve ileri kurslar da kongrede yer aldı. Bu kongrede ayrıca alanlarındaki yeni çalışmaların, sözlü ve poster sunumlar yapıldı.

 


1.674 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.