SAÜ Tıp Fakültesi TÜSEB Tarafından Yürütücü Kurum Olarak Seçildi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sevinç Yanar’ın yürütücülüğünde hazırlanan sağlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten ve sağlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projesi sayesinde, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından “A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı Sonuçları” çağrısı kapsamında SAÜ Tıp Fakültesi yürütücü kurum olarak seçildi.

4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin “TÜSEB’in görevleri” başlıklı 666’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Ar-Ge yapmak, Ar-Ge’lere malî ya da bilimsel destek sağlamak, bunları koordine etmek, teşvik etmek, izlemek, bu amaçla program ve projeler geliştirmek.” hükmü gereğince sağlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten, problemlere çözüm getiren, katma değeri yüksek, ticarileşme potansiyeli taşıyan, ürün geliştirmeyi hedefleyen ve sağlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projelerinin desteklenmesi amacıyla A Grubu ve B Grubu Ar-Ge Proje Çağrıları açılmıştı. Söz konusu çağrılara başvuru yapan proje önerileri, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı (PYDDB) Programlarında Başvuruların ve Raporların Panel/Dış Danışman/Değerlendirme Kurulu Yöntemi ile Değerlendirilmesi ve İzlenmesine İlişkin Yönerge kapsamındaki usul ve sorumluluklar çerçevesinde değerlendirildi. Değerlendirme kapsamında bahse konu A Grubu Ar-Ge Proje Çağrı sonuçları 23.03.2023 tarihli E-93254115-604.01.02-211856326 sayılı Başkanlık Oluruna istinaden desteklenme kararı alınan projeler arasında Sakarya Üniversitesi Tıp fakültesi Yürütücü Kurum olarak yer aldı.