SAÜ Tarih Bölümü’nden İstanbul Ziyareti

15.12.2015

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından ‘İstanbul’un Tarihi Mirasını Yerinde Öğrenme Çalışması’ gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü ve Tarih Öğrenci Topluluğu tarafından, 13 Aralık Pazar günü ‘İstanbul’un Tarihi Mirasını Yerinde Öğrenme Çalışması’ kapsamında 85 öğrenciyi İstanbul’un tarihiyle buluşturdu.

Çalışma kapsamında, Ayasofya Câmii, Topkapı Saray Külliyesi, Sultan Ahmet Câmii, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Çemberlitaş, Süleymaniye Külliyesi, Beyazıt Külliyesi, Fatih Külliyesi ve Eminönü’nde incelemeler yapıldı.

Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Lütfi Şeyban’ın yaptığı çalışmanın bilim danışmanlığını Doç.Dr. Haşim Şahin ile Ahmet Sefa, koordinatörlüğünü ise Caner Kaplan yaptı. Proje,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Eyüp Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirildi.

15.12.2015 – YC