SAÜ Öğretim Uygulama Esasları Belirlendi

SAÜ Öğretim Uygulama Esasları Belirlendi
31.03.2023
6.021
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 31 Mart tarihli Senato Toplantısında 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi’ne ilişkin aldığı kararları açıkladı.

Yükseköğretim Kurumunun (YÖK) 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin aldığı kararların değerlendirilerek SAÜ’nün Eğitim ve Öğretim yeni uygulama esaslarının konuşulduğu toplantı SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Fakülte Dekanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, 2022-2023 Bahar Dönemi Eğitim ve Öğretim için uygun şartlar göz önünde bulundurularak birtakım kararlar alındı. Toplantıda, 3 Nisan tarihinden itibaren bahar yarıyılındaki uzaktan eğitimle yürütülen derslerin devam şartı aranmadan hem uzaktan hem de yüz yüze devam etmesi ve derslerin sınıflarda gerçekleştirilmesine ve isteyen öğrencilerin sınıflarda yüz yüze eğitime katılabilmelerine karar verildi. Ayrıca uygulamalı dersler (laboratuvar, klinik saha uygulamaları, atölye dersleri vb.) için 24 Nisan’dan sonra yüz yüze başlayacak şekilde ilgili birim kurulları tarafından planlanması kararlaştırıldı. Bahar dönemi ara sınavlarının açık uçlu, çoktan seçmeli sınavlar veya ödevler şeklinde 9. ya da 10.’da hafta çevrimiçi olarak yapılması ve işletmede mesleki eğitim, UMDE, öğretmenlik uygulaması gibi derslerin mevcut hali ile devam edilmesi kararları alındı.


6.021 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.