SAÜ Kitap Söyleşileri’nin İlk Konuğu Prof. Dr. Daşcıoğlu Oldu

SAÜ Kitap Söyleşileri’nin İlk Konuğu Prof. Dr. Daşcıoğlu Oldu
24.02.2022
1.455
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Vizyoner Genç Topluluğu’nun organize ettiği “SAÜ Kitap Söyleşileri”nin ilk konuğu olan Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, “Sanatın kalitesi çoğunluktan gelmez. Belki de pek fazla kimsenin iltifat etmediğine dikkat etmek gerekir” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vizyoner Genç Topluluğu tarafından düzenlenen “SAÜ Kitap Söyleşileri” programının ilk konuğu SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu oldu. Doç. Dr. Muhammed Hüküm’ün moderatörlüğünü yaptığı söyleşi etkinliği 23 Şubat Çarşamba günü Kitap Keyfi kafede gerçekleştirildi.

İlk olarak son yazdığı ve ödül alan Akıp Gidenin Cazibesi” eseri hakkında konuşan Prof. Dr. Daşcıoğlu, “İki kavramı vurguluyoruz; ahlaki ve güzel olanı. Kitaba ve şiire isim vermek her zaman en zor konulardan birisi. Açıkçası bazen de ilham ile geliyor, Allah tarafından bahşediliyor. En son kitabın ismi de öyle oldu yani arkasında bir kavram var” diyerek arka planda var olan kavramsallığı anlattı.

“Sanatın kalitesi çoğunluktan gelmez”

Popülerlik kavramı üzerinde duran Daşcıoğlu, “Hayatın her alanında bir popülerlik ile karşılaşıyoruz ilk anlamı ile popülerlik, geniş yığınlara dağılan demektir. Esas olay serilikten sonra bıraktığı his ve kalıcılıktır. Dolayısıyla modernleşme süreci içerisinde önemli insanların çoğu popülere yüz vermeyerek zor, kaliteli olana yönelmiştir. Sanatın kalitesi çoğunluktan gelmez. Dolayısıyla belki de pek fazla kimsenin iltifat etmediğine dikkat etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Daşcıoğlu, konuşmasında romanı cazip kılan faktörün ‘merak’ olduğunu vurgulayarak, “Kitabın cazibesi akıp gidişinde. Sonra ne olacak? Karakter nasıl bir tepki verecek? Hakikatin tersliğini bırakıp içinde bulunduğumuz vaziyetin bir tür tasvirini yapıyoruz. Dilde yeniden üretilmesini yapıyoruz” diyerek sözlerine ekledi.

Etkinlik, soru faslının ardından sona erdi.

 

 


1.455 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.