Sisli

SAÜ ile Toyota İşbirliği Yapacak

11.06.2014

Sakarya Üniversitesi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ arasında işbirliği protokolü imzalandı.

SAÜ Rektörlüğünde düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr Muzaffer Elmas ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer katıldı. Prof. Dr Elmas, konuşmasında üniversite sanayi işbirliği konusuna değinerek, bu konuda gerçekleştirilecek somut projelerle ilişkileri geliştirecek adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Elmas, protokol sayesinde üniversite ile Toyota arasındaki işbirliğinin daha da perçinleneceğine inandığını belirtti. Toyota CEO’su Orhan Özer de, yapılacak işbirliğinin protokolle sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizerek, üniversite ile her zaman işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında imzalanan protokole göre, ortaklaşa düzenlenecek eğitim, staj, sempozyum, kongre, yaz stajları, fabrika ziyaretleri gibi konularda işbirliğine yönelik çalışmalar yapılması planlanıyor.

11/06/2014 – ST