SAÜ “En Yeşil” Üniversiteler Arasına Girdi

16.12.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) üniversitelerde sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren Uluslararası UI GreenMetric 2022 sıralamasında dünya çapında 186. sıraya yükseldi. Üniversitemizin başarısı TRT Habere konu oldu.

UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamasına göre, Sakarya Üniversitesi dünya sıralamasında 208. sıradan 186. sıraya Türkiye sıralamasında ise 15. sıradan 12. sıraya yükseldi.

Üniversitemiz araştırma üniversitesi olma vizyonuyla ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla birçok yeniliği hayata geçiriyor. Üniversitemizin bu sıralamada özellikle enerji ve iklim değişikliği ve atık yönetimi kapsamında eğitim ve araştırma alanlarındaki puanı artarak yeşil kampüs ve çevresel sürdürülebilirlik açısından sıralamadaki yerinin yükselmesi sağlandı.

Haberin tamamını okumak için TIKLAYINIZ

ETİKETLER: