SAÜ Dünyanın En Çevreci İlk 500 Üniversitesi Arasında

Sakarya Üniversitesi, UI GreenMetric verilerine göre dünya genelinde “En Sürdürülebilir Üniversiteler” sıralamasında ilk 500’de kendine yer buldu.

SAÜ Dünyanın En Çevreci İlk 500 Üniversitesi Arasında
11.12.2020
22.001
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, dünyadan toplam 912 üniversite arasında Türkiye’den 26 üniversitenin bulunduğu sıralamada 310’uncu sırada yer alarak, birçok köklü üniversiteyi de geride bıraktı. SAÜ, şehir merkezi dışındaki üniversiteler arasında ise 99’uncu sırada kendisine yer buldu.

En yeşil ve çevreci kampüsler belirlendi

Kampüslerdeki yeşil çevre ve akıllı bina uygulamaları, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji verimliliği ve iklim değişikliği konularına gösterilen ilgi, atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetleri, kampüslerdeki su kullanımı, karbon emisyonu ve kirletici seviyeleri gibi birçok faktörün değerlendirildiği 2020 UI GreenMetric, bunların yanında üniversitelerin eğitim ve araştırma alanlarında sürdürülebilirlik konularına ne kadar yer verdiğini de ele alıyor.

Endonezya Üniversitesinin 2010’daki girişimiyle kurulan UI GreenMetric, çevrenin sürdürülebilirliğine ve sürdürülebilirlikle ilgili ekonomik ve sosyal sorunlara daha fazla dikkat gösterilmesini hedefliyor. Her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veri toplanırken, üniversiteler de çevre dostu ve sürdürülebilir politika ve programları uygulamak için gösterdiği çabaları yansıtan tek bir puana göre değerlendiriliyor.
22.001 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.