Diş Hekimliği Fakültesi Koronavirüs Tedbirlerini En Üst Düzeye Çıkardı

Diş Hekimliği Fakültesi Koronavirüs Tedbirlerini En Üst Düzeye Çıkardı
24.03.2020
2.670
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Koronavirüs (Covid-19) pandemisi dolayısıyla uygulanan tedbirleri arttırdı. Diş Hekimliği Fakültesi Diş Uygulama Merkezi kliniklerinde uygulanan rutin hijyen uygulamaları hastaları ve personeli virüsten korumak için en üst düzeye çıkarıldı. Hasta yoğunluğunu azaltmak için acil diş tedavileri dışındaki randevular iptal edildi.

Personele en üst düzey koruma

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, koronavirüs dolayısıyla tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Akın, “Virüsten korunmak için, en üst düzey filtreli maskeler olarak bilinen N95 veya FFP3 maskelerini personelimizin güvenliği için kullanıma sunmuştuk. Diş tedavileri sırasında hastalara çok yakın temasta olunması nedeniyle sağlık personelleri içerisinde virüs için en riskli grup diş hekimleri. Bu nedenle maske ve gözlük standartlarımızı daha üst seviyeye taşıyarak tam korumalı yüz maskeleri ve gözlükleri tüm sağlık personelimize dağıttık. Sağlık personelimizi her koşulda, her türlü riske karşı korunaklı hale getirdik” diye konuştu.

Sadece acil diş tedavileri

Hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi için mecbur kalmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Akın, hasta yoğunluğunu azaltmak için acil diş tedavileri dışında randevuları ileri tarihlere ertelediklerini söyledi. Akın, “Hasta yoğunluğunu azaltmak için geniş aralıklı randevu sistemine geçtik. Hastalarımızın randevuları geniş saat aralıklarında veriliyor. Böylece bekleme salonunda hasta yoğunluğu azaltılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Her hastadan sonra dezenfeksiyon

Hasta tedavileri arasındaki sürelerin de arttırıldığını belirten Akın, “Her bir hastamızın tedavisinden sonra yaklaşık 45 dakikalık bir temizlik süreci başlatıyoruz. Bu amaçla önce ortam havalandırılıyor. Ortamdaki aerosollerin çökmesi beklendikten sonra tüm yüzeylerin dezenfeksiyonu yapılıyor ve oda yeni hasta için hazır hale getiriliyor. Çapraz enfeksiyonu engellemek için tüm hastalarımız ayrı odalarda tedavi ediliyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hakan Akın ayrıca, kliniklerin dışındaki tüm birimlerin de düzenli olarak genel dezenfeksiyon işlemine tabi tutulduğunu belirtti.

“Önlemlerimiz devam edecek”

Pandemi tamamen kontrol altına alınana kadar tedbirlerin süreceğini kaydeden Dekan Prof. Dr. Hakan Akın, “Toplum sağlığı için almış olduğumuz bu önlemler ve çalışmalar titizlikle devam edecek. Bu süreçte tüm hastalarımızdan ve ziyaretçilerimizden anlayış bekliyoruz. Vatandaşlarımızın zorunlu ve acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, hijyen kurallarına riayet etmelerini ve sosyal mesafeyi korumalarını rica ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız gereken bütün tedbirleri almaktadır. Bakanlığımızın duyurularını takip edip, alınan tedbirlere uymanızı rica ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

24.03.2020 / Diş Hekimliği Fakültesi

 


2.670 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.