SAÜ Diploma Doğrulama Sistemi Sahteciliğin Önüne Geçti

11.01.2016

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), kurduğu ‘Diploma Doğrulama Sistemi’ ile diploma sahteciliğinin önüne geçti.

Sakarya Üniversitesi’nin 2015 yılı Mayıs ayında kurduğu sistem ile internet üzerinden diplomaların gerçek olup olmadığı kolaylıkla kontrol edilebiliyor.

Diğer üniversitelere de örnek teşkil eden bu uygulama sayesinde resmi kurum ve özel şirketlerin diploma doğrulama taleplerine yanıt verildiği gibi, gereksiz bürokratik işlemler ortadan kalkıyor.

Sakarya Üniversitesi’nin diplomalarının arkasında diploma doğrulama sistemi bilgisi yer alıyor. Diploma üzerinde yer alan diploma numarası ile diplomanın doğruluğu sorgulanabililiyor.

Sahteliği tespit edilen diploma vakalarında, hem ilgili kurum ve şirket bilgilendiriliyor hem de SAÜ tarafından suç duyurusunda bulunuluyor.

Sakarya Üniversitesi’nin diploma doğrulama sisteminin web adresi şöyle: http://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9804/34476/diploma-sorgulama

11/01/2016 – HAY