Sapanca MYO’dan Bez Çanta Projesi

04.01.2018

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çevre kirliliğine yol açan naylon poşetler yerine bez torba dağıttı.

SAÜ Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında hazırladıkları “Geleceğimiz İçin Bezi Seçin” projesi ile gelecek nesillere temiz ve yaşanılası bir dünya bırakmak adına, bir süpermarket zincirinin Serdivan’daki şubesinde alışveriş yapan müşterilere naylon poşet yerine bez torba dağıttı.

Gelecekleri için bezi seçtiler

Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile süpermarket zincirinin birlikte gerçekleştirdiği projede, süpermarkette gün boyu alışveriş yapan müşterilere naylon poşet yerine, çevreye ve doğaya zarar vermeyen bin adet özel tasarımlı bez çantalar dağıtıldı. Etkinlikte müşteriler, naylon poşet kullanımının yarattığı çevre kirliliği ve neden olduğu sorunlar konusunda bilinçlendirilirken, öğrenciler müşterilerle bez çanta kullanımın yararları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Projede yer alan öğrenciler, anket çalışması yaparak müşterilerin göstermiş olduğu ilgi karşısında projenin amacına ulaşmasından dolayı mutlu oldu.

Naylon poşetin zararları

Kanser vakalarının en büyük sorunlarından biri naylon poşetlerdir. Çok ucuza mal edilen bu poşetler, kimyasallar sayesinde ciddi etkilere sahiptir. Naylon poşetin doğadan tamamen yok olabilmesi için denizde 400 yıl, karada ise 800 yıl kadar zaman geçmesi gerekir. Doğaya atılan naylon poşetler hayvanların da ölümüne sebep olmaktadır.

04-01-2018 / ST