Şanlıurfalı Hat Öğrencileri İcazet Aldı

Şanlıurfalı Hat Öğrencileri İcazet Aldı
29.03.2013
1.152
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hattat Yrd.Doç.Dr. Mehmet Memiş hat öğrencilerine icazet verdi.

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından 23 Mart 2013 Cumartesi günü, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde “Rızvaniye Hat Okulu İcazet Programı” gerçekleştirildi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Sanatları Öğretim Üyesi Hattat Yrd. Doç. Dr. Mehmet Memiş, Harran Üniversitesi’nde görev yaptığı yıllarda Rızvâniye Medresesinde altı yıl devam eden hat kursları düzenlemişti.  Daha sonraki yıllarda mektupla çalışmalarına devam ederek icazet almaya hak kazanan altı öğrencisine geleneksel olarak icâzetnâmelerini verdi.

Düzenlenen program kapsamında icazet alan altı hattatın icazetname ve diğer çalışmalarının yer aldığı bir sergi yanında, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Memiş, Hattat Hasan Çelebi ve Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Öksüz’ün konuşmacı olarak katıldıkları “Hat Sanatı ve Taşrada Hat Eğitimi” konulu bir de panel düzenlendi. Taşrada sanat öğrenmenin ve icra etmenin zorluklarını anlatan Mehmet Memiş, bu programın Cumhuriyet tarihimizde İstanbul dışında gerçekleştirilen bu kapsamda ilk icazet programı olduğunu belirtti. Yoğun katılımın olduğu program icazetnamelerin takdiminden sonra tasavvuf musikisi konseri ile son buldu.

29/03/2013 – HM

 


1.152 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.