Sanatçı Doç. Dr. Öngen’den Rektörümüze Ziyaret

Sanatçı Doç. Dr. Öngen’den Rektörümüze Ziyaret
18.05.2023
1.663
A+
A-

Sanatçı ve Akademisyen Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay ve Geleneksel Türk Sanatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem Atis Rektörümüz Prof. Dr.  Hamza Al’ı makamında ziyaret etti.

Sanatçı ve akademisyen Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen’in 23° 27’ isimli Tekstil Sergisi Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hamza Al tarafından 27 Mart 2023 tarihinde açılışı yapılmıştı. Sanatçı Doç. Dr. Öngen, ziyareti sırasında 23° 27’ isimli Tekstil Sergisinden bir eserini Prof. Dr.  Hamza Al’a hediye ederek teşekkürlerini sundu.

23° 27’ Tekstil Sergisi Hakkında;

Sanatçı eserlerinde Dünya eksen eğiminin 23° 27’lık açıda olmasının insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi adına ne kadar önemli olduğuna vurgulayabilmek için bu konuyu işlemiştir. Çünkü insanoğlunun sonsuz istekleri, hırsı, aşırı tüketimi, hızlı nüfus artışı, sanayileşme, çarpık kentleşme, aşırı enerji üretimi ve tüketimi, ormanların yok edilmesi, ozon tabakasının incelmesiyle oluşan küresel ısınmanın getirdiği olumsuzlukların, bölgesel ve küresel ölçekte sürdürülebilir yaşamı tehdit ettiği konusuna dikkat çekmek istemiştir. Sanatçı eserlerinde Dünyayı temsilen dairesel form ve bu form üzerinde kullandığı geometrik birimler ile kendi içinde farklılık ancak bütünde birlik oluşturması ile tüm insanlığı temsil etmiştir. Tasarımlarında kullandığı kırmızı, siyah, gri renk tonlarıyla sanatçı doğal afetlerin şiddetini vurgulamak istemiştir.


1.663 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.