Sanat ve İnsanın Oluşumu

06.11.2014

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ‘Sanat ve İnsanın Oluşumu’ adlı söyleşi düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit amfisinde gerçekleşen söyleşiye psikoterapist, eğitimci ve yazar İskender Savaşır katıldı. Söyleşide bilgilerini akademisyen ve öğrenciler ile paylaşan Savaşır, psikanaliz, mitolojik unsurlar, tanrıçalar konularına değindi.

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Sanat ve Kültür Tarihi üzerine dersler de veren Savaşır, konuşmasına Willendorf Venüsü heykeli üzerinden devam etti. Savaşır; kadın anatomisini anlatan heykel Willendorf Venüsü’nün bereket sembolü olarak temsil ettiğini ifade ederek Radyokarbon tarihleme yöntemine değindi.

Heykel figürlerinden yola çıkan Savaşır, milattan önceki kadın figürleri ile gelişen zamandaki kadın figürleri arasında karşılaştırma yaparak insanın sanattaki yerini değerlendirdi. Ana tanrıçayı kadın ve sanat bağlamında irdeleyerek erkeğin bu konudaki öneminden bahsetti.

06/11/2014 – BD