Rüzgarlı

Sakarya YÖS Sınavı Başarıyla Tamamlandı

23.08.2020

Sakarya Üniversitesi uluslararasılaşma adımlarına bir yenisini daha ekleyerek 22 Ağustos 2020 tarihinde Sakarya Üniversitesi Yabancı Öğrenci Seçme (Sakarya YÖS) sınavını küresel salgının getirdiği kısıtlamalara rağmen başarıyla tamamladı.

Sınav yurt içinde Sakarya, İstanbul (Anadolu ve Avrupa), Ankara ve Mersin; yurt dışında ise Tanzanya (Zanzibar), Somali (Mogadişu ve Hargeisa)’deki sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Kovid 19 salgını nedeniyle sınav öncesi ve süresince önlemler sıkı şekilde alınarak öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtıldı. Toplamda 4 bine yakın adayın katıldığı Sakarya YÖS sınavı sorunsuz şekilde tamamlandı. Böylece Sakarya Üniversitesi kendi imkanları ile hem yurt içinde hem de yurt dışında ilk YÖS sınavını gerçekleştirerek Türkiye’de YÖS sınavı yapan üniversiteler arasında yerini aldı. Sınav sonuçlarının 29 Ağustos 2020 tarihinde açıklanması planlanmaktadır.

60.022 kez görüntülendi.