Sakarya Üniversitesi’nden müzikle dolu bir Cumhuriyet kutlaması

Sakarya Üniversitesi’nden müzikle dolu bir Cumhuriyet kutlaması
30.11.2023
674
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen “100.Yıl Cumhuriyet Konseri”, 29 Kasım tarihinde Cumhuriyetin ilanına ithafen saat 19.23’de Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Dr. Nilgün Sazak’ın yer aldığı etkinliğin genel sanat yönetmenliğini Doç. Dr. Sertan Demir, müzik yönetmenliğini ise Arş.Gör. Mehmet Der üstlendi.

Etkinlikte sahne alan sanatçılar, Dekan Prof.Dr.Nilgün Sazak, Doç.Dr. Sertan Demir, Özge Zeybek, Ervin Kavak, Seda Gökpınar, Rümeysa Öngeç, Cansın Yiğit, Burak Gültekin ve Sait Karagöz seslendirdikleri eserlerle izleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi yaşattı.

Etkinlikte Doç.Dr. Sertan Demir’in “Son Zafer Türküsü”nü seslendirmeden önce yaptığı konuşması dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Demir, “Bu konserimizi bir ay önce planlamıştık. Malum bölgemizde yaşanan İsrail Filistin savaşı var. Bu sebeple biz de konserimizi bir ay erteledik. Bugün burada kendi müziğimizi seslendiriyor, danslarımızı ve halk oyunlarımızı sahneliyoruz. Şunun bilincindeyiz ki bütün bu sanat faaliyetleri Cumhuriyet’in bir getirisidir. Bu Cumhuriyeti bize emanet eden Atatürk’tür” ifadelerini kullandı. “Son Zafer Türküsü” hakkında dinleyicileri bilgilendiren Doç.Dr. Demir, “Bu eser, daha önce yarışmaya katıldığımız bir eser. Eserin mahlasını Fikret Cengiz yazdı, ben ise müziğini yaptım. Kendisi de şu anda aramızda, ona da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konserin son bölümünde Koro’nun seslendirdiği “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” ve “Hoş Gelişler Ola” eserleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı. Teşekkür belgelerinin takdimiyle etkinlik sona erdi.

Haber – Deniz Ay USTA

Fotoğraf- Baki Burak ATAK

 

 
674 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.