Sakarya Üniversitesi’nde Deprem Paneli Düzenleniyor

Sakarya Üniversitesi’nde Deprem Paneli Düzenleniyor
15.11.2011
526
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde  “Türkiye’de deprem Olgusu: Gerçekler ve Yanılgılar” konulu bir panel düzenliyor.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren SESAM (Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi), Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısıyla “Türkiye’de deprem Olgusu: Gerçekler ve Yanılgılar” konulu bir panel düzenlecek.

16 Kasım Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek panele Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve çok sayıda uzman bilim insanı katılıyor.

SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan ‘Van-Erçiş Depremi Değerlendirme Raporu’nun tartışılacağı panelde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da Sakarya’daki orta hasarlı binalarla ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan SESAM Müdürü Doç. Dr. Hamza Al panelle, deprem konusunda farkındalığı arttırma ve deprem olgusunu akademik anlamda doğru bir zeminde tartışmayı amaçladıklarını ifade etti. Al şöyle konuştu : “Bilindiği gibi Sakarya, deprem olgusunu en acı şekilde yaşamış bir şehirdir. Bu anlamda Sakarya, Van’da yaşanan depremin yaşattığı acıları en yakından hisseden bir şehirdir. Ayrıca deprem olgusu Türkiye’nin ve Sakarya’nın en önemli gerçekliğidir. Depremle yaşamak deprem acılarına alışmak değildir. Depremle yaşamak deprem olgusunu doğru kavramak ve yanılgılardan kurtulmaktır.

Deprem gerçekliği konusunda geç kalınmaktan dolayı çok ağır maliyetler ödenmiş olsa da, bu konudaki toplumsal ve siyasal duyarlılığın artması gelecek adına önemli bir kazanımdır.

Bu süreçte deprem konusundaki farkındalığı artırmak ve deprem olgusunu akademik anlamda doğru bir zeminde tartışmak önem kazanmaktadır. Başta akademisyenler ve medya olmak üzere tüm Türkiye, depremin ne zaman ya da kaç şiddetinde olacağıyla ilgili tahminlere odaklanmaktan bir an önce kurtulmalıdır. Özellikle konunun uzmanı akademisyenler, politika yapımcılarını doğru yönlendirmeli ve doğru politikalar konusunda cesaretlendirmelidirler.”

15/11/2011 – Haber Merkezi


 
526 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.