Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Yeni Bir Kitap Daha

Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Yeni Bir Kitap Daha
22.03.2022
1.190
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yayınları, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Güloğlu’nun “Baba Otoritesi Bir Aile Sosyolojisi Denemesi” isimli kitabını yayımladı.

Sakarya Üniversitesi Yayınları, eser çeşitliliğini büyütmeye devam ediyor. Son olarak Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Güloğlu’nun toplumdaki baba figürünün yansımalarını derinlemesine incelediği “Baba Otoritesi Bir Aile Sosyolojisi Denemesi” isimli kitabı SAÜ Yayınları bandrolü ile raflardaki yerini aldı.

Babaların ailedeki konumlarının her geçen gün daha fazla sorgulanmakla onların güçlü bir sesle hâlen ailelerinin başında olduklarını haykırmaları ve karşılığında aldıkları yankıları referans noktası alan kitap, modern ve geleneksel baba modellerini de irdeliyor. ‘Baba’ ve insan olmanın yükümlülüklerini ince bir çizgide analiz ederek geleneksel tavırlara sahip aile büyüğü kavramı ve modern babanın daha eğitimli olmalarıyla örtük otorite stratejisini uyguladıklarını ifade ediyor. Okumak isteyen kitapseverler bu kitaba seçkin kitapçılarda ve Sakarya Üniversitesi Yayınlarının internet sitesinden temin edebilirler.

Haber: Elif Kutlu
1.190 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.