Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Nitelikli Bir Eser Daha

Sakarya Üniversitesi Yayınlarından Nitelikli Bir Eser Daha
08.04.2022
1.166
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yayınları bünyesine nitelikli bir eser daha kazandırdı. Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Keleş’in 10. ve 13. yüzyıllar arasında hüküm sürmüş Ortaçağ İslâm devletlerinin asayiş kaygısı karşısında sergilemiş oldukları tarihi tecrübeyi anlatan “Ortaçağ İslam Dünyasında Asayiş” isimli eser kitapseverlerle buluşacak.

Kitap, 10. ve 13. yüzyıllar arasında hüküm sürmüş Ortaçağ İslâm devletlerinin Ez-Zencânî’nin işaret ettiği afetler ve asayiş kaygısı karşısında sergilemiş oldukları tarihî tecrübeyi konu alıyor.

Eser, söz konusu dönemde siyasî otoritelerin şehirlerde asayişi sağlamak ve korumak için nasıl bir idarî mekanizma oluşturdukları, asayişi bozan iç ve dış unsurlar ile sosyal hayatta sıklıkla karşılaşılan suç hadiselerinin neler olduğu, toplum hayatına tesirleri, devletin ve yetkili makamların bunlara karşı direniş ve mücadele yöntemleri, suçlulara uygulanan cezaî yaptırımlar ve suçu önlemeye yönelik tedbirler hususunda genel bir analiz sunuyor.

Eseri okumak isteyen kitapseverler, Sakarya Üniversitesi Yayınlarının internet sitesini ve seçkin kitapçıları ziyaret edebilir.

 

 


1.166 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.