Sakarya Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında Yükselişte

22.08.2023

Sakarya Üniversitesi, araştırma üniversitesi olma hedefiyle ilerleyerek, 2023 yılında Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarında geçen yıla göre 140 basamak yükselerek 1337. sıraya yerleşti. Ülkemizde ise 209 üniversite içinde 18. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Webometrics sıralaması, üniversitelerin web teknolojilerindeki gelişmelere uyum ve kullanım düzeylerine göre kıyaslama yapar. Sıralama, dört farklı ölçüte dayalıdır: Varolma, Görünürlük (Etki), Şeffaflık ve Mükemmeliyet. Madrid merkezli “Cybermetrics Lab” adlı araştırma grubu tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında güncellenen bu sıralamada dünya genelinde 10 binden fazla üniversite değerlendirilmektedir.

Webometrics tarafından yayınlanan tüm kategorilerde yükselme başarısı gösteren Sakarya Üniversitesi’nin Webometrics Dünya Sıralamaları’nda aldığı güncel dereceler ise aşağıdaki gibidir:

* Webometrics Şeffaflık Kategorisi’nde, dünyada 907’inci,

* Mükemmeliyet Sıralamaları’nda dünyada 1274’üncü,

*  Görünürlük (Etki) Sıralamaları’nda dünyada 3350’inci sırada yer aldı.