Sakarya Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı – Türk Üniversiteler Birliği Üyesi Oldu

Sakarya Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı – Türk Üniversiteler Birliği Üyesi Oldu
28.06.2024
390
A+
A-

Sakarya Üniversitesi uluslararası alanda yeni bir birlikteliğe imza attı. Üye ülkeleri arasında yükseköğretim alanında iş birliğini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan Türk Üniversiteler Birliği üyeliği sayesinde bilimsel araştırmaların ve ortak projelerin geliştirilmesi hedefleniyor. Üniversitelerin kolektif gücünü ortaya çıkaran bu önemli kurumda; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan ve Macaristan üniversiteleri yer alıyor. TÜRKÜNİB, Türk dünyasındaki üniversiteler arasında iş birliğini güçlendirmek, ortak gerçekleşen eğitim, öğretim ve ortak projeleri geliştirmek için geliştirilmiş, öğrenci ve akademik personel değişim programlarıyla uluslararası bilimsel etkinlikler sayesinde akademik bilgi ve tecrübe aktarımının sağlandığı, çeşitli programlara bünyesinde barındırıyor.

Ortak tarih, kültür, dil mirasından yola çıkarak yükseköğretim kurumları arasında işbirliği sağlanması, çağdaş, bilimsel düzeye uygun eğitim standartlarının uygulanması suretiyle ortak kimlik bilinci yüksek nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu önemli birlik ile beraber Sakarya Üniversitesi de bağlı olduğu diğer
programların yanında uluslararasılaşma alanında önemli bir kurumsal yapıya daha dahil oldu. Uluslar ve kültürler arasında karşılıklı alışveriş, ilişki ve etkileşimin yoğunluğunu küresel bir birliktelikle sayesinde içinde bulunduğumuz önemli coğrafyanın katkılarıyla üye üniversitelerle yeni projelere imza atacakolmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


390 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.