Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent ile İSPAK Ambalaj arasında “Ticarileştirme Sözleşmesi” İmzalandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent ile İSPAK Ambalaj arasında “Ticarileştirme Sözleşmesi” İmzalandı
07.11.2023
621
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent ile İSPAK Ambalaj arasında “Ticarileştirme Sözleşmesi” imzalandı.

Sakarya Üniversitesi ile İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş. arasında ticarileştirme sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.
Yapılan imza ile Sakarya Teknokent projesi kapsamında geliştirilen “akıllı etiketin ambalajlı tavuk etinin bozulma sürecinde renk değiştirme fikri”, Kibar Holding’e bağlı İspak ambalaj şirketine satıldı. Anlaşma sonrasında ise Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümüne 3D gıda yazıcısı kazandırıldı.
Toplantıda konuşan İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş. AR-GE Müdürü Emre Gültekin, “Bu ay içinde patent başvurumuzu tamamlarsak diğer süreçlere de başlayacağız. Bizim için çok önemli bir çalışma oldu. Üniversite sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz” dedi.
Ardından konuşan Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra Ayhan, üniversite sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen “akıllı etiket projesi”, bu teknoloji hakkında çok şey öğrendiğimiz bir süreç oldu. Aldığımız 3-D yazıcı ile de yeni bir çalışma alanına giriş yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Çok kıymetli bir anlaşma ve kıymetli protokol olduğunu söyleyen Teknokent Genel Müdürü Yakup Köseoğlu, “Biz henüz patentleşmemiş bir fikrin ticarileşmesi anlaşmasını yapıyoruz.. Bu anlamda ben de Kibar Holding ve İSPAK Ambalaj’a teşekkür etmek istiyorum. Bu yönüyle aslında çok kıymetli bir anlaşma olacak. Hocalarımızın buradaki emeği tabii yadsınamaz. Çok büyük bir emek var arkasında ama üniversitemiz açısından önemli bir adım oldu bu. İnşallah devamında gelecek” dedi.

“Teknokent üzerinde daha iyi olmamız gerektiğini biliyoruz ve bu tür projelere önem veriyoruz” diyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al ise, “Gıda bölümünün çok önemli yerlere geleceğini düşünüyorum. Ambalajdan başlayıp, yapay ete gideceğiz. Kazan kazan politikası benimsedik. Firmamıza ve Üniversitemize hayırlı olsun. Teorikle pratik makasını azaltmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sözleşmenin imza protokolüne SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. ÖzerUygun, Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sedat İriç, Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Akademik Danışmanı Adnan Derdiyok, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zehra Ayhan ve Dr. Öğr. Üyesi Güliz Haskaraca, SAÜ Hukuk DAnışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Görevlisi Halime Çelik Oğuz, FSMH Uzmanı Öğr. Görevlisi Nurbanu Zengin, İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş. AR-GE Müdürü Emre Gültekin ve İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş. AR-GE Kıdemli Uzmanı İrem Şen İşçi katıldı.

Haber- Fotoğraf : Dilek Erol


621 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.