Sakarya Üniversitesi İlk Onbeşte

Sakarya Üniversitesi İlk Onbeşte
13.07.2015
689
A+
A-

Eğitim-Öğretim alanında model üniversiteler arasında yer alan Sakarya Üniversitesi, temel ve uygulamalı araştırmalar alanında da adından sıkça söz ettirmeye başladı.

TÜBİTAK Araştırma Destekleri Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından verilen üniversite araştırma projeleri desteklerine ilişkin olarak Mart 2015 başvuru sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK’a üç farklı kategoride (1001, 3501 ve 1005) yapılan proje başvurularının kabul oranlarının yüzde 10 ila 15 arasında bulunmasına rağmen, Sakarya Üniversitesi Mart 2015 döneminde 9 adet 1001, 2 adet 3501 ve 1 adet 1005 projesi kazanarak büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında Prof.Dr. Hüseyin Murat Tütüncü, Prof.Dr. Kenan Genel, Prof. Dr. Tahsin Engin, Doç.Dr. Ali Osman Kurt, Doç.Dr. Arif Baran, Doç.Dr. Mustafa Kemal Şan, Doç.Dr. Tuncay Ayas, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, Yrd. Doç. Dr. Meral Yurtsever, 3501 projeleri kapsamında Yrd. Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı ve Yrd. Doç. Dr. Sunal Ahmet Parasız  1005 projeleri kapsamında ise Prof.Dr. Osman Eldoğan destek alan akademisyenler oldu.

2014’ün aynı döneminde ARDEB’ten destek alan proje sayısının 5 olduğunu ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, böylece alınan proje sayısında yüzde 140’lık bir artış kaydedildiğini belirtti. Bu başarısıyla Sakarya Üniversitesi’nin ülkemizde en çok proje alan 15’nci üniversite olduğuna dikkati çeken Rektör Elmas, bundan sonraki hedeflerinin her dönem en az 20 proje alarak eğitim öğretimde olduğu gibi bilimsel araştırmalar konusunda da bölgenin en güçlü kamu üniversitelerinden biri olmayı istediklerini ifade etti.

Rektör Elmas, projesi kabul edilen tüm akademisyenler ile bu süreçte akademisyenlere destek veren ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi yöneticisi ve uzmanlarına ayrıca teşekkür etti.

Proje Performans Ödülü Uygulaması

TÜBİTAK Proje Performans Ödülü (PPÖ), TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için TÜBİTAK tarafından belirlenen ölçütler ve değerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine (yürütücü ve araştırmacılara) verilen bir teşvik ödülüdür.

Söz konusu ödül, 100 bin TL’si proje yürütücüsüne ve 100 bin TL’si de projede görev alan araştırmacılara olmak üzere en fazla 200 bin TL olmaktadır. PPÖ ödemeleri doğrudan akademisyenin hesabına yatırılmaktadır.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen projeler için onaylanan proje bütçesinin ’i kadar bir ek proje ödemesinin de SAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAPK) üzerinden araştırmacılara kullandırılacağı müjdesini verdi.

2014 yılında faaliyete gelen ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyleyen Elmas, bunun ilk göstergesinin Sakarya Üniversitesi’nin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 24 basamak birden yükselerek 2015’te en girişimci ve yenilikçi 21. üniversite unvanını aldığını, benzer şekilde proje sayılarında da 15. sıraya yükseldiğini kaydetti. Bunun bir tür seferberlik olduğu belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, emeği geçen tüm akademik personele teşekkür etti.

13/07/2015 – YC
689 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.