Sakarya Üniversitesi Hareketli Yaşamı Destekliyor

Sakarya Üniversitesi Hareketli Yaşamı Destekliyor
20.09.2023
3.103
A+
A-

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun, herkesi 2023 yılında kentsel ulaşım yöntemleriyle şehirleri keşfetmeye ve bu şehirlerin gelecekteki enerjisini korumaya çağırdığı “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri sürüyor. Her yıl, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki öncü farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine Sakarya Üniversitesi de katıldı. Hafta dolayısıyla Sakarya Üniversitesi 22-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Kampüsü araç trafiğinden arındırma kararı aldı. Konuyla ilgili olarak Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle:

“Avrupa hareketlilik haftası etkinliklerine destek vermek, sürdürülebilir ve çevreci ulaşım tedbirlerini geliştirmeyi teşvik etmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak, tüm paydaşlarımızı temiz ve çevreci ulaşım yöntemlerini kullanmaya yönlendirmek amacıyla bir etkinlik düzenlenmiştir.

Buna göre, Esentepe yerleşkemiz 22 Eylül Cuma günü 17:30 ile 24 Eylül Pazar günü 23.59 saatleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarına ait ve özel izni bulunan araçlar ile engelli ve toplu taşıma araçları hariç olmak üzere araç trafiğine kapalı olacaktır. Ayrıca bu tarihler arasında belediye otobüsleri dışındaki toplu taşıma araçları güzergâh olarak 2. ring yolunu kullanacaktır. Etkinliğimize verdiğiniz destek ve göstereceğiniz anlayıştan dolayı teşekkür ederiz.”

Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki  teması  “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi. Yılın bu en hareketli haftasında Türkiye’nin dört bir yanında, “Arabasız Gün” etkinliği başta olmak üzere aktif hareketliliği ve sürdürülebilir ulaşım yollarını öne çıkaracak çeşitli etkinlikler yapılıyor.  Toplu taşıma araçlarının kullanılması, aktif hareketlilik, araç bağımlılığının azaltılması, hareketlilik yönetimi ve altyapı çözümlerinin üretilmesi teşvik ediliyor. Hafta dolayısıyla hazırlanan broşürlerde, enerji tasarrufuna yardımcı olacak ipuçları da sıralanıyor.

 

 

 

 

 
3.103 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.