Okulun Nerede?

31.08.2018

Sakarya Üniversitesi’nin fakültelerinin büyük bir kısmı ana kampüs olan Esentepe Kampusü’nde yer almaktadır.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hendek ilçesinde bulunmaktadır.

Tıp Fakültesi Korucuk Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ise Serdivan ilçesinde yer almaktadır.

Esentepe Kampusü, Sakarya’nın hızla gelişen ilçesi Serdivan’da yer alıyor.  Sapanca Gölü’ne hakim bir tepede yer alan kampüste öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanabilmekteler. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılayabilmekteler. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, huzurlu ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim görmektedirler.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlanan fakülteler

İlgili kanuna buradan ulaşabilirsiniz

Daha önce Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan ancak yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlanan Teknoloji Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi bu yıl Esentepe Kampüsü’nde yer alan mevcut binalarında eğitim verecekler.

İlerleyen yıllarda Teknoloji Fakültesi Arifiye’ye, Spor Bilimleri Fakültesi de Söğütlü ilçesine taşınacaktır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlanan meslek yüksekokulları bulundukları ilçelerde mevcut yerlerinde eğitimlerini sürdüreceklerdir. Sakarya MYO’nun adı Adapazarı MYO olarak değişmiştir ve Camili’de bulunan binasında eğitimine devam edecektir.

ESENTEPE KAMPUSÜ

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi