Sakarya Üniversitesi Arabulucuk Eğitimi Verecek

Sakarya Üniversitesi Arabulucuk Eğitimi Verecek
23.07.2013
1.081
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Adalet Bakanlığı tarafından “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabulucuk Eğitimi” verme yetkisi verildi.

6325 Sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunun 23. Maddesi ve Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliğinin 28. Maddesi uyarınca, Adalet Bakanlığı tarafından Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesine, 3 yıl süre  ile “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi” izni verildi.

Türk hukuk sisteminde “Mahkemesiz adalet” olarak tanımlanan arabuluculuk sistemi ile taraflar uyuşmazlıkları tarafsız üçüncü bir kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden çözebilecek.. Hukuk sisteminde mahkemelerdeki iş yükünün azaltılması amacıyla gündeme gelen bu sisteme göre, mal paylaşımı, miras gibi özel hukuk anlaşmazlıklarında dava açılmadan arabulucu kullanılabilecek.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden verilecek eğitimler, 38 saat teorik ve 12 saati uygulamalı olmak üzere toplam 50 saat olacak.  Teorik eğitimin 6 saati arabulucuk için gerekli olan temel hukuk bilgisinin, 32 saati ise arabuluculuk için gerekli olan teknik bilgi ve becerinin verilmesinden oluşuyor. Eğitimin ücreti 1.500 TL olarak belirlendi.

“Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Programı” ve başvuru Bilgilerine www.arabuluculuk.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

23/07/2013 – HM

 
1.081 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.