Sakarya Üniversitesi Akreditasyonda Lider

10.07.2016

40’dan fazla programı değerlendirici kuruluşlar tarafından akredite edilen Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de en çok programı akredite edilen üniversite oldu.

Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin programları akreditasyon süreçlerinden başarıyla geçerken, son olarak Teknoloji Fakültesi’nin de akreditasyonunun tamamlanmasıyla Sakarya Üniversitesi’nin 40’dan fazla programı akredite edilmiş oldu.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temelli yeni vizyonu doğrultusunda bu süreçlere ağırlık veren Sakarya Üniversitesi, stratejik yönetim ve kurumsal yaklaşıma verdiği önem ile hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Üniversitedeki tüm bölümlerin akredite olması doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, akreditasyonunu tamamlamış tüm fakülte ve bölümleri tebrik ettiğini, akreditasyon süreçleri devam eden Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de en kısa zamanda bu süreçleri tamamlayacağını söyledi.

01-07-2016 / ST