Rüzgarlı

Sakarya Üniversite Öğretim Üyelerinin İran Ziyareti

27.09.2012

Sakarya Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesi İran Şehit Beheştî Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdarî Bilimler Fakültesi’nden bir grup öğretim üyesi, görüşmeler yapmak ve üniversiteler arası anlaşmalar yapmak üzere, 10-17 Eylül 2012 tarihleri arasında, İran’a bir ziyarette bulundu.

İran’ın önde gelen üniversitelerinden Şehit Beheştî Üniversitesi’nin davetiyle gerçekleşen ziyarete İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat’ın da aralarında bulunduğu 18 öğretim üyesi katıldı.

Tahran Üniversitesi, Mezhepler Üniversitesi, İran Felsefe Enstitüsü, İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Kuruluşu ile görüşmelerde bulunan akademisyenler, toplantılarda, tarihte Türkler ve İranlılar, ortak kültür mirası, Türkiye-İran ilişkileri ve ortak yapılabilecek çalışmalar gibi konular üzerinde durdular.

Ayrıca bir haftalık ziyaret sırasında Tahran başta olmak üzere Kum, İsfehan gibi ülkenin önemli şehirlerini ve tarihî mekanlarını da gezildi.

27/09/2012 – HM