Rüzgarlı

Sakarya Teknokent Ar-Ge Merkezleriyle İşbirliğinde Zirveyi Zorluyor

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Teknokent ve MAGNA Otomotiv San. Tic. A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Teknokent Ar-Ge Merkezleriyle İşbirliğinde Zirveyi Zorluyor
22.04.2017

Sakarya Teknokent binasında gerçekleştirilen iş birliği protokolüne, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, MAGNA Otomotiv San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Serdar Eren ve beraberindeki Ar-Ge yetkilileri katıldı.

ADAPTTO 25 AR-GE Merkezi ile Çalışıyor

Protokol töreninde konuşan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Engin şunları ifade etti: “Sakarya Teknokent bölgemiz ile ülkemiz Ar-Ge ve İnovasyon ekosisteminin en güçlü paydaşlarından biri durumundadır. Ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve İnovasyon tabanlı teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlamak amacıyla, Sakarya Teknokent bünyesinde 2013 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ADAPTTO Teknoloji Transferi Ofisi yoluna istikrarlı bir şekilde devam ederek büyümesini sürdürmektedir. Global pazarda yer almanın yolu Ar-Ge ve inovasyondan geçmektedir. Ar-Ge ve tasarım merkezleriyle işbirliği sürecimizde bugüne dek 200’ün üzerinde firma ile en az bir defa görüşmüş ve yaklaşık 90 projeyi hayata geçirmiş durumdayız. MAGNA Otomotiv Ar-Ge Merkezi işbirliği yaptığımız 25’inci merkez olmuştur.”

Sakarya Üniversitesi Sanayici İçin Büyük Bir Şanstır

Sakarya Üniversitesi’ni dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almasını sağlamak için yapılan çalışmaların sonucunu yavaş yavaş almaya başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise şunları söyledi: “Sakarya Üniversitesi her alanda ciddi bir yükseliş grafiği çizerek yoluna emin adımlar ile devam etmektedir. Mevcut öğrenci potansiyelinin sayısında ciddi bir artış söz konusu olmasına rağmen enler sıralamasında ilk 20’yi kendimize hedef olarak almış durumdayız. Üniversite-sanayi işbirliğinde güzel örnekleri üniversitemizde görmeniz mümkündür. 7+1 ve 3+1 Eğitim modellerimiz, öğrencilerimizin iş dünyasının beklentilerini karşılayacak bilgi ve uygulama becerisine sahip nitelikli elemanlar olarak yetişmelerini sağlamaktadır. Eğitim-öğretimin bir dönemini işletmede uygulamalı eğitim olarak yapılmasına imkân tanıyan bu modelle, üniversitemiz sanayi ile işbirliği içinde olmaktadır.”

İmza töreninden sonra 2 proje için ortak çalışma kararı alındı.

22/04/2017 – HAY