Rüzgarlı

Sakarya Teknokent 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi Arasında 14’üncü Oldu

Sakarya Teknokent, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında yükselişe geçerek 14’üncü oldu.

Sakarya Teknokent 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi Arasında 14’üncü Oldu
23.12.2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde Sakarya Teknokent yükselerek 14. sırada yerini aldı.

Ankara’da gerçekleştirilen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreninde, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) ve Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) merkezlerinin verileri değerlendirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler ve bu kriterlere karşılık gelen verilerin değerlendirilmesi sonucunda Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 84 Teknopark arasında 14. sıraya yükselerek Doğu Marmara Bölgesinde bulunan Teknoparklar arasında zirvede kalmayı başardı.

Ödül töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Küresel rekabette ayakta kalabilmek ve bu yarışın içinde olabilmek için teknolojinin tüketicisi değil üreticisi olmak zorundayız. Teknoloji üretmek içinse, iyi işleyen bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi şarttır. 84 TGB, 112 bin araştırmacısı ile bu ekosistemin temel aktörüdür” dedi.

Törende Sakarya bölgesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan MKS Mermer Kesme, Aydın Endüstri, Kromel Makina, Tüvasaş, Küçükçalık Tekstil, Toyota, Kar Metal ve Yektamak Makina firmalarına, belgeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından takdim edildi.

“Bölgede Ar-Ge ve inovasyonun merkeziyiz”

Sakarya Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş konu ile ilgili olarak, “2018 yılında yapmış olduğumuz faaliyetler çerçevesinde yükseliş göstererek, 84 Teknopark arasından 14. sırada yerimizi aldık. Ülkemize, Sakarya’mıza ve üniversitelerimize hizmet etmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Sakarya Teknokent’in 5 bin 700 metrekare kapalı alan içerisinde, 86 Ar-Ge firması ve 425 çalışan ile hizmet verdiğini aktaran Prof. Dr. Şakir Görmüş, Sakarya Teknokent’in bölgede Ar-Ge, tasarım ve inovasyonun merkezi konumunda olduğunu söyledi. Sakarya Teknokent’in oluşturduğu yeni iş modeli ile çıktı ve sonuç odaklı bir yönetim modeli geliştirdiğini belirten Prof. Dr. Görmüş, bunun çıktılarını almaya başladıklarını ifade etti. Görmüş, “2019 yılında 100’den fazla TÜBİTAK, KOSGEB, MARKA ve öz kaynaklı Ar-Ge projesine destek veren Sakarya Teknokent, sadece Sakarya ilinde bulunan firmalara değil Eskişehir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Gebze’ye kadar taranan tüm bölgede Ar-Ge çalışmalarına akademisyenlerimiz eşliğinde destek vermektedir. Sakarya Teknokent ve şahsım adına başta bize verdiği desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan’a, SAÜ Teknokent A.Ş ortaklarına ve Teknokent ailesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

23-12-2019 / ST