Sakarya İle İlgili Tezlere Özel Destek

Sakarya İle İlgili Tezlere Özel Destek
20.09.2012
560
A+
A-

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite şehir bütünleşmesine yönelik adımları daha sık attıklarını ve bu doğrultuda önemli bir mesafe aldıklarını ifade etti.

3+1 Eğitim Modeli

Bu yıl Meslek yüksekokullarında okuyan son sınıf öğrencilerini 3+1 Eğitim Modeli kapsamında sanayi kuruluşlarına gönderdiklerini söyleyen Elmas,  4 bin öğrencinin son dönemlerini sanayide geçireceklerini belirtti. Rektör Elmas, bu modelin üniversite ve şehir bütünleşmesi için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Sakarya’nın Sorunlarını Araştıracak Ofis

“Bir üniversitenin şehirle, toplumla bütünleşmesi artık görevi haline geldi, bu bir lüks değil” diyen Elmas, üniversitenin şehirle bütünleşmesi karşılıklı ziyaretlerden ziyade şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunan projelerle olacağını belirtti.

Sakarya’nın sorunlarını araştıracak ve bu konuda proje ve tez çalışmalarının yapılması için gerekli koordinasyonu sağlayacak bir ofis kurduklarını söyleyen Elmas, “Bu ofis, Sakarya’nın sorunlarını medya, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, hangi sorunların olduğunu belirleyecek, bunları toplayacak ve bunlarla ilgili tez çalışmaları yapılması için hocalara, enstitülere yönlendirilecek” dedi.

Yerel Tez Çalışmalarına Öncelik

Sakarya’nın ve Sakaryalının sorunlarına çözümüne özel önem verdiklerini ifade eden Rektör Elmas, “Sakarya’nın sorunlarına yönelik lisans, yüksek lisans ve doktora tezlerine özel destek veriyoruz.  Yerel sorunlarla ilgili 40 tane tez çalışması bu sene başladı” dedi.

Sakarya’nın sorunlarına çözüm önerileri ve proje bazında yaklaştıklarını söyleyen Elmas, “Çözüme yönelik proje geliştirmek lazım. Biz bir şeye bu kötüdür veya iyidir diye yaklaşmıyoruz, ‘çözüm budur’ diye yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

20/09/2012 – AB


560 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.