Sakarya İçin Çalıp Söyleyecekler

Sakarya İçin Çalıp Söyleyecekler
14.02.2016
1.234
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Medyabar işbirliği ile gerçekleştirilecek  “Sakarya İçin Çal” isimli projenin hazırlıkları devam ediyor.

“Sakarya İçin Çal” isimli projede Sakarya’nin en bilinen türkülerinden “Elmayı Top Top Yapalım” isimli türkü ele alınacak ve Sakarya tüm yönleriyle tanıtılacak. Proje ile, doğal ve kültürel bakımdan son derece renkli ve zengin bir coğrafyada yer alan Sakarya’nın, Karadeniz ve Marmara’dan beslenen doğal güzelliklerine, yerel kültürel unsurlarına, müziğin ve ritmin güçlü vurgusuyla farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Bu proje kapsamında hazırlanacak olan video klibin çekimlerine Sakarya Üniversitesi’nde başlanacak ve çekimlere Taraklı, Sapanca, Acarlar Longozu gibi tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde devam edilecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başlattığı projenin yürütücülüğünü Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı üstlendi. Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri ile Medyabar Ekibinin gerçekleştireceği projenin genel sanat yönetmenliğini SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, müzik yönetmenliğini Öğr. Gör. Cengiz Atlan, görüntü yönetmenliğini Medyabar ekibi üstlendi. Proje kapsamında çekilecek klibin senaryosu, kurgusu ve dans yönetmenliği Yrd. Doç. Kerem Cenk Yılmaz’a ait.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında, proje kapsamında yeniden düzenlenen ‘Elmayı Top Top Yapalım’ türküsünü dinletmişti. Düzenleme, basın mensuplarından büyük beğeni toplarken, Rektör Elmas, projede çalışan Devlet Konservatuvarı öğretim görevlilerine teşekkür etmişti.

14/02/2016 – HAY

1.234 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.