SAİTEM’e TÜBİTAK’tan Yeni Kupa

23.01.2015

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu’ na (SAİTEM), laboratuvar yangınında kaybettikleri kupaların yerine TÜBİTAK tarafından yenileri verildi.

Ankara’da düzenlenen ödül töreninde TÜBİTAK tarafından SAİTEM ekibinin 2013 ve 2014 birincilik ödülleri tekrar verildi.  SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ve SAİTEM ekibinin hazır bulunduğu törende, ödülü TÜBİTAK yetkilileri ve Üst Yönetim Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ödülleri öğrencilere takdim etti.

Bilindiği gibi Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde 27 Ekim 2014 tarihinde  laboratuvar yangını çıkmıştı. SAİTEM ekibinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak kortej geçişi için hazırlık yaptıkları sırada araç bataryalarının alev alması sonucu çıkan yangında laboratuvarda büyük hasar oluşmuştu. Sadece Evrim-3 aracının kurtarılabildiği yangında,  SAİTEM ekibinin almış olduğu kupa ve plaketler de yanmıştı.

23/01/2015 – MA