“Şair Zeynep Arkan ile Söyleşi”

“Şair Zeynep Arkan ile Söyleşi”
28.12.2022
575
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Alegori ve Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen şiir söyleşisi, Şair Zeynep Arkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sümeyye Yıldız ve İsmail Tamer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Şair Zeynep Arkan, şiirlerini modern şiir esasları içinde yazdığını söyleyerek şiir yazmaya başladığı ilk zamanlarda çeşitli şairlerden etkilendiğini ve şiirlerinde o şairlere atıflarda bulunduğunu ifade etti. Türk şiiri geçmişinin çok köklü ve kadim olduğunu belirten Arkan, şiir yazmaya başlayanların eski yazarları ve şairleri okuması gerektiğini aktardı. Böylece eserlerini tekrara düşmeden yazacaklarını, şiirlerine derinlik katacaklarını söyledi.

Kadın şairlerin ülkemizde yaşadıkları sosyolojik sorunlara da dikkat çeken Arkan, evlenip aile kurduktan sonra kadınların iş alanlarından çekildiğini dolayısıyla yaptıkları işte üretkenliklerinin düştüğüne dikkat çekti. Aile düzeninde bütün sorumluluğun kadında olmaması gerektiğini, böylece iş hayatında da daha verimli olabileceklerini dile getiren Arkan, kadın yazarların toplumsal baskı altında tutulmaması gerektiğini vurguladı. Söyleşinin devamında her şeyin şiirin konusu olabileceğini anlatan şair; aşk, ölüm ve ayrılık konularının her dönem için en etkili temalar olduğunu söyleyerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber: Furkan Demir
575 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.